Sfecla roșie este o sursă generoasă de vitamine și minerale, fiind bogată în fier, vitamnia B, potasiu, mangan și vitamina C.
Specialiștii recomandă sfecla roșie mai ales pentru îmbunătățirea sănătății ficatului, având în compoziție o substanță numită betaină, care stimulează celulele hepatice.
De asemenea, consumul de sfeclă este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială sau celor care se luptă cu anemia.
Constipația este o altă problemă care poate fi îndreptată prin consumul de sfeclă, datorită fibrelor și polizaharidelor din rădăcina sfeclei.
Sucul de sfeclă are, de asemenea, numeroase beneficii asupra organismului, fiind de ajutor mai ales celor care se confruntă cu anumite probleme renale, notează doc.ro.
Beneficii suc de sfeclă
- Scade nivelul de colosterol din fluxul sanguin;
- Are efect antioxidant;
- Vindecă bolile de fiere, care, în termeni medicali, poartă denumirea de vezică biliară;
- Poate preveni atacurile de cord, dar și alte boli cardiovasculare;
- Nu permite formarea chegurilor de sânge;
- Are în grijă chiar și țesutul muscular;
- Iodul regăsit în sfeclă este benefic pentru tiroidă.
Pentru un gust delicios și un plus de sănătate, sfecla poate fi combinată cu pătrunjel, măr sau morcov.
Sfecla roșie are un efect detoxifiant puternic, în special atunci când este consumată sub formă de suc, pe stomacul gol.
Pentru un efect vizibil, medicii recomandă consumul a două pahare de suc de sfeclă roșie pe zi.
Persoanele care se confruntă cu anumite afecțiuni și se află sub supravegherea unui medic trebuie să se consulte cu acesta înainte de a începe o cură cu suc de sfeclă roșie.