Antena 3 CNN Life Sănătate Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Cuza Vodă" Iași, certificat ca unitate medicală de top de către Autoritatea Națională de Management al Calității (ANMCS)

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Cuza Vodă" Iași, certificat ca unitate medicală de top de către Autoritatea Națională de Management al Calității (ANMCS)

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:03 13 Iul 2023 Modificat la 14:03 13 Iul 2023
spitalul obstetrica ginecologie cuza voda iasi
Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Cuza Vodă" Iași, certificat ca unitate medicală de top de către Autoritatea Națională de Management al Calității (ANMCS) Sursa foto: Google Street View

În urma evaluării indicatorilor și standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare derulat de instituția aflată în subordinea Guvernului, care supraveghează managementul calității în Sănătate – ANMCS – Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Cuza Vodă” Iași a obținut încadrarea maximă acordată până în prezent pentru unitățile sanitare din România, cu un punctaj total de 90,81%. România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare. Cel mai probabil, spitalele regionale care urmează să fie construite vor putea primi această categorie.

Această certificare recunoaște eforturile continue ale spitalului în furnizarea unor servicii de înaltă calitate și în asigurarea unui nivel excelent de îngrijire medicală pentru cei aproximativ 14.000 de pacienți din regiunea Moldovei, care trec anual pragul acestei unități sanitare de nivel III, cu un număr de 410 paturi. În spital sunt tratate inclusiv cazurile complicate din specialitatea obstetrică-ginecologie și în viitor aria serviciilor se va extinde și în ginecologia oncologică. Maternitatea acordă îngrijire pentru aproximativ 6.500 de nou născuți anual și dispune de specialiștii și dotările necesare îngrijirii cazurilor dificle, cum ar fi prematurii și nou- născuți cu diverse patologii.

"Nivelul de acreditare obținut, care ne plasează în topul spitalelor la nivel național, este rezultatul eforturilor întregii echipe a unității sanitare pe care o manageriez și demostrează încă o dată preocuparea noastră permanentă de a asigura servicii medicale de calitate și în condiții de siguranță pacienților noștri. Acest rezultat ne ambiționează să continuăm proiectele de modernizare și eficientizare a serviciilor medicale, inclusiv ale celor acordate în ambulatoriul intergrat. Aceste proiecte au ca țintă îmbunătățirea propriei performanțe – creșterea gradului de satisfacție a pacienților. Pentru a cultiva și a susține calitatea în sănătate și pentru a motiva suplimentar furnizorii de servicii medicale sperăm ca în curând nivelul de acreditare să fie un indicator în finanțarea spitalelor de la Casa de Asigurări de Sănătate", a declarat Robert Dancă, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iași.

Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie "Cuza Vodă" Iași s-a plasat, la nivel național, pe primul loc între spitalele publice care au fost evaluate pozitiv de către pacienți pentru calitatea serviciilor medicale. Locul întâi în acest top demonstrează că Spitalul prioritizează siguranța pacienților și oferă un mediu propice recuperării rapide. Echipa medicală experimentată și dedicată, dotările avansate și tehnologia de vârf contribuie la crearea unui cadru optim pentru tratamentul pacienților. Clasamentul a fost realizat de către Observatorul Român de Sănătate, în baza analizei chestionarelor de satisfacție completate de pacienții din România la externare, în perioada 2016 – 2021.

Certificarea acordată unității medicale de către ANMCS reprezintă un reper important în domeniul medical, confirmă și consolidează angajamentul constant al Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie ,, Cuza Vodă” Iași pentru excelență în asistența medicală. Mai mult această recunoaștere, oferă pacienților încredere că serviciile medicale oferite aici se ridică la cele mai înalte standarde.

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

×
Etichete: Iași ANMCS
x close