O porție medie nu trebuie să depășească 50 de grame. Iar asta pentru că șoriciul este un produs bogat caloric.
Potrivit Departamentului pentru Agricultură al SUA, valorile nutriționale pentru 100 de grame de produs sunt:
Calorii – 544 kcal
Proteine – 61,3 g
Grăsimi – 31,3 g
Carbohidrați - 0
Fibre - 0
Calciu – 30 mg
Magneziu – 11 mg
Fosfor – 85 mg
Potasiu – 127 mg
Șoriciul nu conține deloc carbohidrați, astfel că acest aliment este potrivit într-o dietă low carb sau în dieta ketogenică.
Șoriciul din comerț poate conține o cantitate mare de sare, asociată cu riscuri pentru sănătate, ceea ce înseamnă un pericol pentru sănătate.
Totodată, aproximativ jumătate din cantitatea totală de lipide din șoriciul de porc o reprezintă grăsimile saturate.
Astfel, consumul regulat de șorici, coroborat cu o dietă bogată în grăsimi saturate poate duce la creșterea nivelului de colesterol, crescând astfel și riscul apariției bolilor de inimă si a diabetului de tip 2, potrivit Healthline.