Specialista a oferit și câteva ponturi pentru relații funcționale atât înainte de mariaj, cât și după.
Majoritatea cuplurilor vor să se căsătorească și se uită după acel act așa cum orice persoană atunci când vrea să se angajaze, caută un contract de muncă. Acel act este de fapt o foaie de hârtie, nu îți dă nimic altceva, îți dă siguranța, senzația că o dată ce ai semnat ceva este ca și cum partenerul se angajează să facă acea relație să meargă. Ai siguranța că omul respectiv va sta lângă tine.
După căsătorie oamenii se liniștesc, nu mai sunt atât de multe crize de gelozie, atât de multe certuri. Pe de altă parte unii oameni nu mai investesc atât de mult în relație, ceea ce poate duce la foarte multe probleme în cuplu.
De ce se ajunge la divorț imediat după căsătorie
Multe dintre așteptări sunt ca după căsătorie, defectele partenerului să dispară, ceea ce este imposibil. Nu se poate să schimbi un om, în momentul în care te căsătorești trebuie să accepți și defectele partenerului.
Majoritatea bărbaților suferă de frica de angajament, ideea că vor trebui să investească în relație toată viața, să se trezească lângă aceiași femeie toată viața, să își arate conturile bancare, lucruri care nu îi fac absolut deloc să se simtă comfortabil.
Cum putem avea o relație funcțională după căsătorie
Esențială este acceptarea influenței. Căsniciile care reușesc, reușesc pentru că bărbatul acceptă influența femeii. Problema este de fapt că 85% dintre bărbați nu acceptă, mai ales în România unde avem o cultură foarte tradițională.
Sfat de Sănătate. Scopul real al căsătoriei. Psihoterapeut: „Oamenii se uită după acel act așa cum se uită persoanele care vor să se angajeze”