Hiperhidroza poate duce la anxietate, depresie sau scăderea respectului de sine. Dermatologul Ina Șoșoacă a vorbit la „Sfat de Sănătate” despre cum putem scăpa de această problemă cu ajutorul unui tratament neinvaziv.
Transpirația excesivă poate să fie o transpirație generală sau o transpirație locală. Transpirația generală apare prin temperaturi ridicate și efort fizic. Transpirația locală apare în anumite zone la pacienții care au o predispoziție genetică și un anumit tip de sistem nervos.
Poate să apară în zona axilară și se numește hiperhidroză. Poate apărea și pe palme, tălp. Hiperhidroza este asociată cu un miros neplăcut și cu un stres în plus pentru pacient. Totul este bazat pe sistemul nervos iar viața poate deveni foarte neplăcută. Aproximativ 10% dintre pacienți apelează primăvara la un tratament.
Cum combatem transpirația excesivă:
chirurgical
laser
injectabil neuroproteină
Tratamenul cu neoproteină se face o dată la 1 an iar durata efectului este de 48 de săptămâni. Înainte de tratament se face un test. Încă un grup de pacienți care fac acest tratament sunt actorii.
Acest tratament nu este indicat femeilor însărcinate sau celor care alăptează.