Medicul Radu Țincu a explicat la „Sfat de Sănătate” care sunt de fapt E-urile bune, dar și cele pe care ar trebui să le evităm cât putem de mult. Mare atenție! Mâncarea procesată chiar ne îmbolnăvește.
Nu toate E-urile sunt periculoase. E-urile bune de pe etichetele alimentelor:
acid ascorbic
caroteni
coloranți naturali
La acest moment în Uniunea Europeană nicio substanță periculoasă nu se mai regăsește pe lista de pe alimente. E-urile periculoase sunt eliminate din utilizarea pentru alimentația umană.
Care sunt E-urile chimice din alimente:
conservanți
coloranți
aditivi alimentari
E-urile în exces ne fac rău pentru că sunt niște substanțe chimice care nu sunt metabolizate de organism ca și nutrienți iar ficatul suferă cel mai mult. E-urile consumate în exces pot duce la un „ficat gras”.
Bolile pe care le putem face din cauza E-urilor:
boli inflamatorii intestinale
intoleranțe digestive
alergii alimentare
Sfat de Sănătate. Cum ne afectează E-urile din alimente sănătatea