Alergiile alimentare nu apar niciodată la un aliment nou introdus in dieta noastră. Alergologul Roxana Bumbacea a explicat la „Sfat de Sănătate” care sunt alimetele ce provoacă alergii și mai ales când e cazul să apelăm la un specialist. Este important să știți că și polenurile au mare legătură cu alimentele care ne fac rău. Cele mai multe forme clasice de alergii alimentare apar la populația pedriatică.
Care sunt alimentele alergene:
laptele
oul
soia
grâu/gluten
crustacee
susan
fructe precum avocado, kiwi, mango
Alergiile alimentare au semne evidente. Sunt ușor de recunoscut iar apoi trebuie furnizate măsuri terapeutice, astfel încât atitudinea cea mai corectă este de atenția.
Cum se manifestă o alergie alimentară:
edem de buză
urticarie
reacție anafilactică
Alergia la alimente apare în prima parte a copilăriei și de cele mai multe ori este o etapă tranzitorie. La adulți alergiile alimentare sunt foarte puține, cele mai multe sunt fenomene de intoleranță. Trebui să supraveghăm recțiile, și să știm faptul că excesele dăunează în orice direcție.