Andreea Cigolea a vorbit la „Sfat de Sănătate” despre ce schimbări aduce începerea vieții sexuale. Când ar fi sănătos sau nu, a explicat ginecologul Antonie Edu. Când vorbim de femei, cel mai afectat de viaţă intimă timpurie este colul uterin, întrucât devine vulnerabil infecțiilor.
Începerea vieții sexuale ar trebui să apară în momentul în care suntem destul de conștienți de riscurile pe care ni le aduce o viață sexuală activă.
Riscurile începerii vieții sexuale:
Sarcină nedorită
HIV/SIDA
Hepatita B/C
Infecții
Sfatul primordial la începerea vieții sexuale este că cea mai bună barieră în transmiterea acestor boli este prezervativul! Este atât o barieră anatomică, atât pentru spermatozoid cât și pentru transmiterea microbilor. Începerea vieții sexuale aduce cu sine o altă floră pe care o includem în floara vaginală a femeii.
Partenerii sexuali multipli, începerea precoce a vieții sexuale, fumatul, toate cresc riscul de vaginoză bacteriană, adică de infecție a vaginului, care netratată duce la boli mai grave sau mai puțin grave.Începerea vieții sexuale nu are legătură cu momentul în care decizi să rămâi gravidă.