Antena 3 CNN Life Sănătate Sfat de sănătate. Când ne îngrijorăm de la un roşu în gât

Sfat de sănătate. Când ne îngrijorăm de la un roşu în gât

Amigdalita, cunoscută şi sub numele de angină sau „roşu în gât”, este o boală contagioasă pe care mulţi am avut-o cel puţin o dată în viaţă.

Sfat de sănătate. Când ne îngrijorăm de la un roşu în gât
09 Ian 2020   •   13:00

 Medicul ORL Remus Mihalcea a explicat în cadrul emisiunii ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea de la ce apare amigdalita şi mai ales cum o vindecăm. Din păcate, nu putem vorbi despre prevenţie, însă avem ponturi utile astfel încât să ne revenim rapid.

''Termenul de roşu în gât este un termen popular şi acoperă o vastă patologie în zona ORL. Trebuie diferenţiat foarte bine cauza roşului în gât. Mai bine spus, în termeni medicali roşu în gât poate însemna o simplă faringită de cauză virală, până la o angină de cauză bacteriană. Angina virală este o formă uşoară, care se manifestă prin durere în momentul când înghiţi. Duerează de obicei între două şi şapte zile, iar tratamentul ar trebui să fie minimalist, antiinflamator şi spray cu dezinfectant local. Ceva mai grav ar putea apărea după şapte zile de dureri, timp în care pacientul neglijează simptomatologie şi se poate complica şi deveni bacterian această faringită sau angină'', a spus medicul Remus Mihalcea.

Care este tratamentul potrivit pentru această afecţiune, aflaţi din materialul de mai jos!

Sfat de Sănătate. Când ne îngrijorăm de la un roşu în gât

×
Subiecte în articol: remus mihalcea amigdalita rosu in gat
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close