Transpiraţia excesivă poate duce la anxietate, la scăderea respectului de sine, sau poate chiar la izolare.
Medicul Octavian Ghizdavu a vorbit la rubrica ''Sfat de sănătate'' cu Andreea Cigolea despre bolile asociate acestei afecţiuni, cum ne mai poate afecta această patologie şi mai ales care sunt cauzele ei.
''Transpiraţia este un fenomen normal care reglează temperatura corporală, însă atunci când cantitatea de transpiraţie este mai mare decât cea necesară fiziologic pentru acest scop, atunci vorbim despre transpiraţie excesivă. Există în principiu două tipuri de transpiraţii principale.
O transpiraţie primară sau idiopatică, adică aceea a cărei cauză nu o cunoaştem şi o traspiraţie secundată, adică datorată unor cauze (...) Nu trebuie să uităm că alimentele foarte picante pot duce la transpiraţie exesivă generalizată. Şi unele tipuri de mâncare chinezească au un anume condiment care creşte cantitatea de transpiraţie.
Apoi alcoolul duce la transpiraţii generalizate. Pe lângă acestea, mai sunt şi infecţiile. Ele pot duce la transpiraţii generalizate şi nocturne'', a spus medicul Octavian Ghizdavu, medic primar boli interne.