Odată ingerată, cafeina transmite semnale sistemului nervos pe care îl îndeamnă să distrugă depozitele de grăsime și să accelereze metabolismul. Este important însă să consumăm o cafea cât mai natural, fără zahăr sau alte ingrediente necunoscute.
Lămâia este un adevărat tonic digestiv, pentru că ajută la descompunerea nutrienților și reglează metabolismul. De asemenea, purifică și alcalinizează sângele, reglează concentrația de zahăr din sânge și stimulează secreția sucurilor gastrice.
Însă cercetătorii americani o ţin pe a lor, motiv pentru care au mai identificat nişte calităţi ale cafelei cu lămâie: are efecte miraculoase asupra migrenelor. Nutriţioniştii noştri avertizează, însă, că prea multă lămâie poate produce hiperaciditate gastrică. Deci degeaba vă trece durerea de cap, dacă vă apucă cea de stomac. Şi mai e o problemă: gustul cafelei cu lămâie este complet neplăcut în primele zile.
Sursă: observator.tv.