Chiar dacă ai început ziua cu stângul şi pare foarte greu să îți ții gândurile în frâu, există anumite metode simple care te vor ajuta să treci mai ușor peste provocări.
Vorbim despre râs, unul dintre cele mai puternice instrumente de vindecare.
"Face bine. Te descarcă psihic"
Potrivit, profesorului dr. Alexandru Vlad Ciurea, "râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău și care îți produce râsul.
Râsul este o contracție a mușchilor abdominali și te descarcă psihic, te apropie de cineva, reprezintă o plăcere, o bucurie.
Știți că sunt persoane cunoscute cum este doamna Bitănescu care râde într-un mod cu totul deosebit.
Îți face plăcere când o auzi. Este un râs contagios. (…) Tot așa odată am văzut-o pe doamna Monica Anghel care își pregătea una anumit moment de scenariu și a râs ca să se relaxeze, să intre în scenă mai relaxată, să aibă cerebral o stare de plăcere, de optimism cu acest râs. Ne face bine.
În orice situație critică pe care o ai încercați să luați o pauză și gândiți-vă la ceva plăcut și ceva care poată să producă râs”, a explicat medicul în emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3.
Cum să faci din râs un obicei sănătos în fiecare zi
1. Setați intenția de a râde mai mult
Luați o hotărâre sau stabiliți intenția de a râde din suflet cât de des puteți. Stabilirea unui obiectiv de a râde mai mult este la fel de importantă ca și stabilirea obiectivelor de a face mai multă mișcare, de a mânca mai sănătos și de a bea mai multă apă.
2. Includeți râsul în rutina dvs. de dimineață
Mulți dintre noi au o rutină pe care o urmăm în fiecare dimineață pentru a ne ajuta să avem o zi grozavă. O modalitate prin care puteți face acest lucru este să aveți acasă un calendar cu imagini haioase sau să citiți câte un banc în fiecare zi. Aşa doza de râs este asigurată fără efort.
3. Zâmbește mai mult
Da, știu: a zâmbi nu înseamnă a râde. Cu toate acestea, zâmbetul are și o multitudine de beneficii. Când zâmbești, schimbările fericite încep să aibă loc automat, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. În plus, te poți gândi la zâmbet ca la o încălzire pentru râs.
O modalitate este să ai semne zâmbitoare peste pe tot pe parcursul zilei. De exemplu, o cană de cafea care te face să zâmbești. Astfel, de fiecare dată când îți iei o ceașcă de cafea, ți se amintește să zâmbești.
4. Urmărește un comediant preferat
Există o mulțime de comedianți grozavi, dar aproape toată lumea știe cel puțin un comediant care face cu adevărat apel la propriul simț al umorului.
5. Învață să râzi de tine
Cei mai mulți dintre noi ne luăm prea în serios, ceea ce ne limitează capacitatea de a găsi umorul în situații dificile. În plus, ne poate face prea sensibili la ceea ce alți oameni ar putea gândi despre noi.
A învăţa să râzi de tine îndepărtează o parte din presiune și îți va permite să fii mai autentic și mai vulnerabil. Iată un mod de a învăța să râzi de tine:
- Caută mereu partea amuzantă a lucrurilor. Când ești supărat de ceva, întreabă-te: „Ce de amuzant este această situație”?
Umorul este o modalitate excelentă de a face față adversității și poate chiar transforma un lucru sau eveniment negativ în șansa de a vedea partea amuzantă sau partea pozitivă a situaţiei.