Un grup de cercetători de la Universitatea California din Statele Unite ale Americii a inventat un plasture care se înfășoară în jurul degetului și care este capabil să monitorizeze parametri de sănătate după ce analizează transpirația.
Plasturele analizează transpirația la nivelul degetului și poate furniza date cu privire la nivelul de glucoză, vitamina C sau monitorizează un medicament folosit în tratamentul bolii Parkinson. Scopul acestui plasture este să fie un dispozitiv personalizat, astfel încât să fie folosit și în administrarea diverselor medicamente în baza datelor culese.
Conform Ansa cercetătorii au ales buricele degetelor ca zonă pentru a aplica plasturii pentru că reprezintă zona din corp care produc cea mai mare cantitate de sudoare, chiar și în repaos. Conțin mii de glande sudoripare și pot furniza energie continuă care hrănește dispozitivul și în somn.
Plasturele este format din diverse componente electronice fixate pe un material subțire, fe=lexibil și elastic, care se poate adapta la pielea degetelor și la mișcările acestora.