Doctorul Michael Ahmadi, cel care conduce revoluția în diagnosticarea și tratamentul cancerului de prostată, le-a prezentat medicilor români robotul Artemis. Noua tehnologie ajută la depistarea precoce a leziunior, scurtează mult perioada de vindecare şi previne biopsiile repetate.
Renumitul inventator al tehnologiei medicale, Michael Ahmadi le-a aratăt specialiştilor români miracolele pe care le poate face robotul Artemis. Noua tehnologie care a ajuns pentru prima oară în ţara noastră permite vizualizarea unor imagini complexe, cu o rotație de 360 de grade, iar în final computerul generează un model 3D al prostatei.
"Artemis foloseşte tehnica de tip RMN, o abordare de tip non-invaziv, pentru a stabili exact unde anume se află cancerul şi a furniza informaţia automat astfel încât doctorul să ştie exact de unde să preleveze mostra", a declarat dr. Michael Ahmadi.
Cancerul de prostată este printre cele mai frecvente afectiuni oncologice şi apare ce mai des la bărbaţii de peste 50 de ani.
"Este important pentru pacienţi pentru că previne biopsiile repetate, ceea ce înseamnă că, dacă există un cancer, este detectat. Bineînţeles, pentru pacienţi, durerea este importantă. Acest sistem îi ajută pe doctori să folosească tehnologia pentru a se asigura că pacienţii nu simt durere în timpul procedurii", a mai explicat dr. Ahmadi.
Din păcate, la noi în ţară este şi una dintre principalele cauze de deces în rândul persoanele de sex masculin. Noul robot Artemis poate schimba însă în curând acest clasament. Noua tehnlogie se află la o clinică din Capitală.
"Noi trebuie să încercăm să le oferim ultimul nivel al tehnologiei pentru că uneori ei s-au dovedit a fi receptivi la aceste noutăţi, iar atâta vreme cât ele sunt mai puţin invazive, atâta vreme cât le oferă o siguranţă mai mare în actul terapeutic, şi asta se traduce în sănătate, în ani de viaţă", a precizat prof. dr. Irinel Popescu.
Doctorul Ahmadi şi-a propus să facă noi paşi pentru detectarea precoce a cancerului de prostată. În acest sens lucrează cu o echipă de experți pentru a dezvolta terapia CRYO și HIFU. Noile terapii vor ajuta mult pacienții cu cancer care urmează tratamentele oncologice stabilite de protocoalele internaționale.
"Planul pe termen scurt şi planul pe termen lung sunt combinate, vrem să putem să ajutăm bărbaţii să detecteze la timp cancerul de prostată. Dacă poţi să ajuţi bărbaţii, ajuţi societatea şi poţi ajuta comunitatea în general, acesta este planul nostru", a spus dr. Michael Ahmadi.
România este printre puţine ţări din Europa care are acces la robotul Artemis creat de renumitul medic Michael Ahmadi. Noua tehnologie a mai ajuns în Franţa, Elveţia şi Italia.