Antena 3 CNN Life Sănătate Risc de infecţie cu virusul West Nile în România. Avertismentul INSP: „Canicula și ploile abundente favorizează apariția unor boli”

Risc de infecţie cu virusul West Nile în România. Avertismentul INSP: „Canicula și ploile abundente favorizează apariția unor boli”

tantar pe piele
INSP a transmis, luni, un avertisment şi recomandări pentru populaţie. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    29 Iul 2024   •   12:10

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis, luni, un avertisment şi recomandări pentru populaţie, având în vedere că valurile de caniculă urmate de precipitaţii pot duce la apariţia unor boli, cum ar fi neuroinfecția West Nile. 

„Temperaturile ridicate şi valurile de căldură ce urmează ploilor abundente, favorizează apariţia anumitor boli, dintre acestea făcând parte şi neuroinfecţia West Nile, o boală infecţioasă ce se transmite prin înţepătura de ţânţar”, a transmis, luni, INSP.

INSP - Institutul Naţional de Sănătate Publică face recomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile:

INSP a anunţat anterior că, din data de 3 iunie, când a început perioada de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile a fost înregistrat un caz de infectare, acesta fiind în Bucureşti.

Persoana infectată este un bărbat, aflat în grupa de vârstă 60 - 69 de ani.

×
Subiecte în articol: INSP virus West Nile canicula boli
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close