"Nu există alimente-magice, să putem spune că dacă mâncăm o ceapă nu ne mai întâlnim cu COVID-ul. Nici vorbă. Însă există clase de nutrienţi pe care trebuie să ni-i asigurăm, pentru că sunt importanţi în răspunsurile imunitare.
În primul rând, avem nevoie de vitamina C (pe care o vom lua din frunzele verzi, şi nu din fresh-urile de fructe), vitamina E (din uleiurile de bună calitate, germeni de grâu, nuci, seminţe), zinc (seminţe de dovleac crude, lactate, fructele de mare), seleniu (fructele de mare, nuci). Avem nevoie şi de o bună floră intenstinală care se menţine dacă vom avea o dietă bogată în fibre (cereale integrale, legume, fructe, murături, kefir, parmezan)", a explicat medicul Ruxandra Pleşea, luni, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.
Un duşman al sistemului imunitar este zahărul, a atras medicul, şi, în general, alimentele dulci, cu zaharuri adăugate, iar cerealele rafinate şi produsele procesate sunt de evitat.
Un antioxidant benefic în lupta cu coronavirusul, quercitina, se găseşte în capere, mere, ceapă.
Ca reguli generale, este important să ne limităm la trei mese pe zi, să facem mişcare şi să nu ciugulim între mese.
Sfat de sănătate. Regimul potrivit în pandemia de COVID-19