Antena 3 CNN Life Rafila spune cine nu şi-a făcut treaba în scandalul de la Spitalul Pantelimon: „Va fi o renovare profundă la ATI"

Rafila spune cine nu şi-a făcut treaba în scandalul de la Spitalul Pantelimon: „Va fi o renovare profundă la ATI"

alexandru rafila
Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. Sursa foto:Hepta
de Claudia Popovici    |    17 Sep 2024   •   21:40

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a explicat, la Antena 3 CNN ,care sunt planurile pentru modernizarea secției de ATI de la Spitalul Pantelimon, din Bucureşti. El a vorbit şi despre scandalul de la unitatea medicală, acolo unde, în opinia sa, managerul şi directorul medical nu şi-au făcut treaba. De asemenea, el spus că asistentele rămase în cadrul secției de terapie intensivă vor putea avea alte atribuții, mai ales că pe durata anchetei se va restrânge activitatea în zonă. Cât despre renovarea secției, Rafila a spus că va fi una „foarte profundă".  

Întrebat dacă managerul și directorul medical nu și-a făcut treaba legat de scandalul de la Spitalul Pantelimon din Bucureşti, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii a spus:

„Nu, absolut nu. Sunt anumite modificări, este un om care lucrează acolo de foarte mult timp, un chirurg (n.r referire la dr Răzvan Jitianu care este noul manager interimar al Spitalului Sfântul Pantelimon) și e bine să fie un om din spital, mai ales că nu cred că e cu niciuna dintre grupările la care se face referire (n.r medicii şi asistentele anchetați în scandalul de la Spitalul Pantelimon).

Cine e noul manager al Spitalului Sfântul Pantelimon

Răzvan Jitianu este medic primar chirurgie generală, coordonator al Blocului Operator Central de la Spitalul Sfântul Pantelimon, iar din data 12 august 2024 este şi noul manager al Spitalului Pantelimon. 

„L-am chemat de mai multe ori, am avut mai multe întâlniri pentru că vrem să restructurăm acea zonă de ATI și din punct de vedere al dotărilor și din punct de vedere al reamenajării. Omul chiar vrea să salveze acest spital, pentru că din punctul meu de vedere a fost într-un pericol foarte serios, mai ales că medicii de la terapie intensivă, unii dintre ei au și plecat.

Nu mai discutăm de cele două doctorițe care au fost subiectul acestei acuzații. Așa că un spital de urgență trebuie să aibă secție de terapie intensivă. 

Doamnele asistente au rămas, pot primi în interiorul spitalului alte atribuții. Probabil că secția de ATI, în timpul acestei perioade de reabilitare își va restrânge activitatea", a spus Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

Ministrul Sănătăţii a explicat apoi cum se va face renovarea şi modernizarea secției ATI de la Spitalul Pantelimon din Bucureşti. 

„Avem două etape. Una de amenajare a unui spațiu în care a fost terapia intensivă în timpul pandemiei. Se vor muta acolo și în timpul și în perioada următoare se va renova complet și se va dota secția de ATI în locația existentă.

Cu siguranță prima fază o să dureze relativ puțin, dar cea de-a doua să dureze câteva luni, până la mijlocul anului viitor, când secția va putea să fie funcțională, pentru că o să fie o renovare profundă, nu doar una de suprafață", a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii la Antena 3 CNN. 

 

 

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close