Antena 3 CNN Life Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea spune care este intervalul orar ideal pentru odihnă: ”Cel mai bun somn”

Prof. dr. Vlad Ciurea spune care este intervalul orar ideal pentru odihnă: ”Cel mai bun somn”

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a explicat care este intervalul orar ideal pentru odihnă, în care avem ”cel mai bun somn”.

vlad ciurea
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mai 2022   •   14:11

„Creierul trebuie să se odihnească. Este dovedit că spre seară activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile: atenția, memoria, judecata, decizia. Cel mai bun somn este între ora 22.00 și 24.00. Trebuie să respectăm acest somn.”, a declarat Vlad Ciurea, pentru CSID.

Ceasul biologic al corpului uman nu ar trebui schimbat pentru că organele interne se activează în anumite intervale orare, a explicat Vlad Ciurea într-un interviu pentru Antena 3:

„Un alt mister al creierului este ceasul biologic, ne este impregnat genetic. Este foarte greu să îl schimbi şi e bine să nu-l schimbi. De aceea este important somnul.

Primul organ care pleacă la 1-2 noaptea este ficatul, căile biliare. După datele fiziologice, ele pornesc primele. Urmează plămânii, colonul. Testosteronul are cel mai mare nivel la ora 6 dimineaţa. Se pornește organismul şi ajungem la ora 10-11 când elementul central, creierul, funcționează la maxim.

Urmează stomacul, unde trebuie o siestă. Creierul mai are un maxim de funcționare între orele 16:00 şi 18.00 după care şi organele încep rând pe rând să funcționeze din ce în ce mai puţin.

Organele digestive nu funcționează, de aceea când te culci cu burta plină nu poţi digera.

Accidentele vasculare, infarctul miocardic se petrec foarte multe noaptea, tocmai din cauză că aceste organe nu mai funcționează bine, iar noi le-am încărcat.”

V-ar putea interesa și: Prof. dr. Vlad Ciurea, dezvăluiri despre un obicei japonez benefic pentru creier

 

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea somn
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close