Antena 3 CNN Life Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cauza care duce la cancer: ”Vă rog, nu lăsați pe mâine!”

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cauza care duce la cancer: ”Vă rog, nu lăsați pe mâine!”

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 08:00 07 Mar 2023 Modificat la 08:00 07 Mar 2023
vlad ciurea
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cauza care duce la cancer: ”Vă rog, nu lăsați pe mâine!” Sursa foto: Antena 3 CNN

”Tumorile cerebrale reprezintă 85% până la 90% din totalitatea tumorilor primare ale sistemului nervos central (SNC). În fiecare an, se estimează că aproximativ 37.400 de persoane din Uniunea Europeană sunt diagnosticate cu tumori cerebrale şi se produc aproximativ 28.900 de decese, anual din aceasta cauza.

În întreaga lume, aproximativ 176.000 de noi cazuri de tumori cerebrale şi alte tumori SNC au fost diagnosticate în anul 2022, cu o mortalitate estimată de 128.000.

Tumorile cerebrale primare maligne reprezintă circa 1–2% din totalul tumorilor nou diagnosticate și aproximativ 2% din totalul deceselor asociate cancerului.

Acestea reprezintă cea de-a treia cauză principală de deces asociat cancerului la adulții tineri.

Citeşte şi: Obiceiul banal care poate provoca tumori cerebrale! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”În niciun caz să nu faceți asta!”

Astăzi, 4 Martie 2023, reprezintă Ziua Internațională a celei mai grele boli pe care organismul uman o poate dobândi: cancerul, sau cum se spune in popor: “boala cu o mie de fete”, a scris medicul Vlad Ciurea, pe o rețea socială, zilele trecute.

”În meseria mea de neurochirurg, nu am reușit niciodată sa găsesc răspunsul la întrebarea nedreaptă: “de ce se îmbolnăvesc oamenii de cancer?”, însă, mereu am răspuns că ar trebui sa îl prevenim.

Am sa va scriu mai jos, cele 10 porunci ale creierului, pentru a preveni apariția acestei boli îngrozitoare la nivel cerebral, pentru că, dragii mei, sănătatea este cel mai neprețuit lucru pe care îl putem avea in aceasta viața.

- “Cine se trezește de dimineața, departe ajunge!”

- “Aerul curat, sănătate pentru creier.”

- “Te miști, deci, exiști!”

- “Ziua bună se cunoaște după dușul de dimineață”

- “Micul dejun, luat în liniște”

- “Sănătatea din ceașcă: ceaiul!”

- “Zâmbet pentru o sănătate mai bună”

- “Alimentele ușoare, ideale pentru masa de prânz”

- “Masa de seară, cât mai ușoară”.

- “Somnul dulce mult aduce!”

Închei aceasta postare, rugându-va sa nu lăsați chiar și o mică modificare "pe mâine", întrucât mâine poate fi deja târziu. Uitați de acel "ultim fum", lăsați pe raft alimentele despre care știți că nu sunt sănătoase, beți mai degrabă un pahar de apă în defavoarea unuia cu suc acidulat şi ieșiți să faceți o plimbare în parc când este frumos afară.

Sănătate tuturor!”, a adăugat medicul.

×
x close