Probioticul natural care stimulează producția de anticorpi naturali este bogat în fibre, vitamine și minerale.
Fermentarea legumei creează condiții favorabile creșterii probioticelor, asemenea celor care se găsesc în iaurt şi chefir.
Probioticul natural care reuşeşte să stimuleze producţia de anticorpi naturali şi care contribuie la crearea unei flore intestinale sănătoase este varza murată.
Varza murată conţine bacterii bune care acționează ca prima linie de apărare împotriva toxinelor și bacteriilor dăunătoare.
Varza murată, probioticul natural care stimulează producția de anticorpi naturali
Varza murată poate îmbunătăți digestia și sănătatea generală şi ajută la îmbunătățirea echilibrului bacterian din intestin.
De pildă, 150 de grame de varză murată conțin 27 de calorii, 23% din doza zilnică recomandată de vitamina C, 15% din doza recomandată de vitamina K, 12% din doza recomandată de fier și 11% din doza de vitamina B6.
Potrivit nordnews.md, cercetările arată că probioticele ajută la reducerea gazelor, balonării, constipației, diareei și simptomelor legate de boala Crohn și colita ulcerativă.
O porţie de varză murată poate conține până la 28 de tulpini bacteriene distincte. Probioticele din varza murată și zeama de varză pot ajuta la îmbunătățirea echilibrului bacteriilor din intestin, ceea ce contribuie la menținerea mucoasei intestinale sănătoase.
Mai mult decât atât, varza murată este una dintre rarele surse vegetale de menachinonă, cunoscută mai frecvent sub denumirea de vitamina K2, care poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă.
Potrivit unor cercetări, consumul regulat de alimente bogate în vitamina K2 este asociat cu un risc cu 57% mai mic de deces din cauza bolilor de inimă.
Mai mult decât atât, zeama de varză murată constituie un adevărat pansament pentru inima, datorită conținutului ridicat de fibre care ajută la scăderea concentrației colesterolului rău și previne astfel îngroșarea vaselor sanguine.