Din acest motiv, cei care vor să slăbească sau țin la siluetă trebuie să fie atenția la cantitatea de cireșe pe care o consumă.
Dacă vă plac foarte mult și vreți să vă bucurați de cireșe, pentru că oricum nu se găsesc mult timp, medicii nutriționiști ne dau un pont: să înlocuim o masă cu un kilogram de cireșe.
”(...) sunt moșii de vară, prilej de cireșe și orez cu lapte.
Știți ce puțin înseamnă jumătate de kilogram de cireșe? Un castronel care încape în 2 palme.
Cireșele îngrașă, deci fie mâncați cu măsură, fie înlocuiți o masă cu 1 kg de cireșe”, a scris dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina de Instagram.
”Cireșele îngrașă teribil”, avertizează nutriționistul Mihaela Bilic care spune că ”pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă, vor fi strugurii care bat orice”.
Beneficiile cireșelor
1. Cireșele sunt pline de antioxidanți
Cireșele sunt o sursă puternică de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Acești paznici ai corpului celular încetinesc îmbătranirea și elimină bolile cronice - inclusiv bolile cardiace, Alzheimer, diabetul zaharat și obezitatea.
2. Protejează împotriva diabetului
Efectul antiinflamator al cireșelor vă ajută să vă mențineți sănătatea; dar, mai mult, cireșele au un indice glicemic mai mic decât alte fructe. Asta înseamnă că nu declanșează valori mari ale glicemiei.
3. Un somn sănătos
Cireșele sunt una din puținele surse de melatonină naturală, un hormon care ajută să vă controlați ciclurile de somn. Un studiu efectuat pe bărbați și femei cu insomnie a constatat că, comparativ cu un placebo, un pic de suc de cireș de dimineață a crescut timpul de somn cu o oră și 24 de minute.