Piperul negru este obținut din fructele necoapte, care în urma uscării devin negre, au o textură dură și un gust iute și înțepător.
Piperul este o sursă bogată de mangan, fier, calciu, magneziu, zinc, crom, potasiu, vitamina C, vitamina K, fibre dietetice și alte elemente nutritive. Fructele piperului au o componentă activă numită piperina, care dă piperului negru gustul caracteristic, scrie agerpres.ro.
Acest condiment aprig, picant este utilizat ca aromatizant, în special pentru alimente sărate, preparate din carne, sosuri și alimente gustare. Nu numai că dă gust mâncărurilor și reprezintă mirodenia cea mai populară de pe planetă, dar studiile arată că are o și mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră.
În medicina tradițională boabele de piper negru erau cel mai frecvent folosite pentru tratarea problemelor asociate cu sistemul digestiv, în special pentru a eradica viermi paraziți, pentru a îmbunătăți pofta de mâncare, pentru a trata tusea, răceala, problemele respiratorii și cardiace, diabetul, anemia și hemoroizi. Unele utilizări tradiționale ale piperului negru, sunt susținute de dovezi științifice.