Antena 3 CNN Life Sănătate Perioada ideală pentru a planta castraveți | Lucrurile de care trebuie să ții cont pentru o producție prosperă

Perioada ideală pentru a planta castraveți | Lucrurile de care trebuie să ții cont pentru o producție prosperă

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 18:00 17 Apr 2024 Modificat la 18:00 17 Apr 2024
BeFunky-collage (4)
Perioada ideală pentru a planta castraveți | Lucrurile de care trebuie să ții cont pentru o producție prosperă Sursa foto: pexels.com

Printre legumele pe care românii aleg să le planteze în această perioadă sunt și castraveții. Originari din Asia de Vest, castraveții sunt cunoscuți și apreciați pentru conținutul lor ridicat de apă, de vitamina C și de vitamina K. Fiind extrem de bogați și hidratanți, aceștia pot contribui la sănătatea oaselor, dar și la întărirea sistemului imunitar.

Fie că sunt consumați în salate cu o textură crocantă și cu o notă răcoritoare, fie că sunt preparați sub formă de murături, castraveții reprezintă întotdeauna o alegere bună și sănătoasă pentru fiecare dintre noi.

Când se plantează castraveții

În general, gospodarii plantează castraveții după ce trece perioada răcoroasă care poate afecta plantele, dar și după ce temperatura solului trece de 15 grade Celsius. În mod normal, acest lucru devine posibil începând cu luna aprilie sau mai, în funcție de cum este vremea.

Castraveții sunt plantele care preferă un sol bogat în nutrienți întotdeauna, bine drenat și care se bucură de razele soarelui cât mai mult posibil.

Fie că sunt plantați direct în grădină sau în ghivece și apoi mutați în grădină, castraveții au șansa mult mai mare să se dezvolte frumos și armonios atunci când sunt plantați corect. 

Beneficii al consumului de castraveți 

  • Bogat în nutrienți. Castraveții sunt săraci în calorii, dar bogați în apă și o serie de vitamine și minerale importante. 
  • Conține antioxidanți. Castraveții conțin antioxidanți care împiedică acumularea de radicali liberi dăunători și pot reduce riscul de boli cronice.
  • Favorizează hidratarea. Castraveții constau în cea mai mare parte din apă, circa 96% și conțin electroliți importanți care pot ajută la prevenirea deshidratării. Menținerea hidratării este esențială pentru un intestin sănătos, prevenirea constipației, evitarea pietrelor la rinichi.
  • Efect antiinflamator. Inflamațiile  pot contribui la declanșarea dezvoltării unor probleme de sănătate, cum ar fi boli cardiovasculare, diabet, afecțiuni autoimune, depresie.
  • Îngrijirea pielii. Nutrienții din castravete pot oferi beneficii pentru sănătatea pielii. Aplicarea castravetelui feliat direct pe piele poate ajută la răcirea și calmarea acesteia, reducând umflăturile, iritațiile și arsurile solare.

×
x close