Antena 3 CNN Life Sănătate Pericolul din apa minerală. Ce nu au spus medicii până acum

Pericolul din apa minerală. Ce nu au spus medicii până acum

<1 minut de citit Publicat la 13:18 08 Oct 2017 Modificat la 13:18 08 Oct 2017
o_1brtnrij61dk8rtm1uhb1mg11u148.jpg
Foto: pixabay.com

Bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru 60% dintre decesele din România, spre deosebire de media europeană de 46%. Chiar și apa minerală ascunde un pericol pentru cei care ar trebui să aibă un regim strict.

„Am făcut o încercare din a află de la pacienţi, câţi dintre ei ştiu cât de sărată este apa pe care o cumpără. Din 100, răspunsul a fost că nu s-au gândit niciodată să se uite pe eticheta de la apă minerală. Pacientul cardiac francez este educat pentru asta. Când îi spunem să mănânce mai puţin sărat, nu înţelege doar că nu mai trebuie să pună sare din solniţa peste roşii şi castraveţi, ci că este foarte atent la ceea ce mănâncă", spune Clara Alexandrescu, medic cardiolog, potrivit digi24.ro.

„În România mâncăm carne multă faţă de restul Europei şi mai ales mâncăm carne tocată foarte multă în celebrii cârnaţi sau mici româneşti”, adaugă specialistul.

×
x close