Antena 3 CNN Life Sănătate Pericolul din pateul vegetal: 13 E-uri periculoase și conservanți

Pericolul din pateul vegetal: 13 E-uri periculoase și conservanți

Andreea Cigolea
1 minut de citit Publicat la 14:02 24 Noi 2021 Modificat la 16:07 24 Noi 2021
pateu
Sursa foto: Pexels

Foarte consumat în această perioadă de post, produsul este plin de conservanți și există în componenta sa doar câteva ingrediente naturale. 

”Această pastă vegetală se fabrică din apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din porumb/grâu, aditivi alimentari, iar cantitea de legume din acest produs este insignifiantă, de până la 5%.

Asta înseamnă că într-o cutie de 200 gr de pateu vegetal găsim cam 10 gr de legume, legume care se introuc sub formă de pulbere. consumatorii trebuie să urmărească lista de ingrediente.

Într-o cutie de pateu vom constata că avem 3 gr de sare, iar din punct de vede caloric o să găsim 500 de calorii. Eu recomand să evite acest produs, ar fi bine să își prepare singuri acasă o pastă vegetală din legume coapte, condimente: sare, piper, boia, usturoi. Și așa obținem un produs sănătos” a explicat la Antena 3, Costel Stanciu, Asociația Pro Consumatori.

Când este toxic pateul vegetal

Un studiu făcut chiar de Asociația pentru Protecția Consumatorilor a demonstrat că majoritatea pateurilor vegetale din comerț au în compoziție o cantitate mare de E-uri și chimicale, în medie 12 aditivi alimentari.

Astfel, pateul vegetal conține, printre altele, caragenan (E407), monoglutamat de sodiu (E621), ascorbat de sodiu (E301), polifosfati, zahar sau sare în cantități importante. Toate aceste chimicale au efecte nocive asupra organismului uman.

×
Etichete: post pateu
x close