Nu toate legumele şi fructele contribuie la menținerea siluetei, deşi sunt alimente sănătoase. Un nou studiu ştiințific, publicat într-o revistă de specialitate şi preluat de 7sur7.be, arată care dintre ele trebuie alese pentru ca regimul alimentar să nu ducă la creşterea greutății, informează
Agerpres.
Este cunoscut faptul că alimentele proaspete, neprelucrate sunt mai bune pentru sănătate decât cele prelucrate.
Autorii studiului menționat au analizat obiceiurile alimentare a 133.000 de persoane, timp de patru ani.
Rezultatele confirmă că se poate slăbi mâncând mai mult, informație care ar trebui să îi intereseze pe gurmanzi.
Este suficient să se mizeze pe fructe şi legume, dar nu oricare. Studiul recomandă consumul a 13 alimente: bace, mere, pere, portocale, tofu, soia, conopidă, avocado, varză de Bruxelles, brocoli, fasole, morcovi şi ardei.
Participanții la studiu care au consumat regulat aceste fructe şi legume au luat cel mai puțin în greutate în decursul anilor.
Alimentele recomandate sunt bogate în fibre, iar indicele lor glicemic este scăzut, fapt ce înseamnă că senzația de foame este mai puțin prezentă şi că se consumă mai puține calorii.
Specialiştii recomandă în schimb limitarea consumului de porumb, mazăre şi cartofi.