Antena 3 CNN Life Sănătate La ce oră se ia fierul pentru cea mai bună absorbţie în corp

La ce oră se ia fierul pentru cea mai bună absorbţie în corp

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 22:00 03 Oct 2022 Modificat la 22:00 03 Oct 2022
ora fier buna absorbtie
La ce oră se ia fierul pentru cea mai bună absorbţie în corp Sursa foto: Unsplash.com | Elsa Olofsson

Deficitul de fier este o problemă destul de serioasă care poate avea un impact major asupra sănătăţii.

Alimentele care conţin fier nu ar trebuie să lipsească din alimentaţia noastă zilnică, însă dacă nu putem consuma aceste alimente, aportul de fier poate fi adiţionat cu ajutorul suplimentelor alimentare.

Există numeroşi factori care pot cauza deficitul de fier, aceştia fiind legaţi de stilul nostru de viaţă de zi cu zi, dar şi de alte afecţiuni.

Este important să cunoaştem când şi cum trebuie administrat fierul, astfel încât acesta să fie absorbit în totalitate de către organism, dar şi pentru a evita o eventuală toxicitate cu acest metal.

Simptomele lipsei de fier în organism

Până la 16% din femei se confruntă cu lipsa fierului în organism, în timp ce, în ţările subdezvoltate, proporţia poate urca până la 70%. 

De regulă, persoanele care se confruntă cu o lipsă de fier în organism sunt palide şi prezintă stări de oboseală sau oboseală accentuată.

Alte simptome prin care se manifestă lipsa de fier sunt cele legate de dificultăţile de concentrare, ameţeală, stări de nervozitate excesivă, dar şi dificultate respiratorie.

La ce oră se ia fierul

Lipsa de fier sau anemia feriprivă apare în momentul în care în corp nu se află suficient fier pentru producerea hemoglobinei.

Nivelul scăzut de fier duce la oboseală şi la slăbirea sistemului imunitar. Pentru a fi asimilat cât mai eficient de către organism, cel mai potrivit moment al zilei este dimineaţa, între orele 6 şi 11.

Fierul se ia dimineaţa, pe stomacul gol, cu apă sau cu suc proaspăt. Dacă obişnuiţi să beţi cafeaua între aceste ore, trebuie să ştiţi că cafeina şi teina pot afecta absorbţia fierului. De reţinut este că nu ar trebui să luaţi calciu împreună cu fierul, întrucât acesta este un inhibator al fierului, potrivit secom.com

×
TOP articole
x close