Din fericire majoritatea dintre noi nu ne confruntăm cu situații care ne pun viață în pericol prea des. Cu toate acestea, avem parte în continuare de stres, care poate deveni cronic din cauza unei situații care se prelungește sau a stilului de viață.
În momentul în care producția de hormoni ai stresului este mereu la un nivel ridicat sau dacă nivelul lor crește de la o vârstă fragedă pot apărea efectele negative.
De exemplu, stresul de la locul de muncă, manifestat prin sentimentul că nu ești apreciat sau că muncești mult prea mult față de ceilalți colegi, poate fi perceput că o amenințare care va activa reacția organismului.
În aceste situații va crește ritmul bătăilor inimii și se va reactiva sistemul imunitar, dar aceste reacții nu vor contribui deloc la rezolvarea situației. Producția de hormoni ai stresului se va prelungi, iar nivelul lor va crește constant. Pot afecta receptorii de la nivelul diferitelor organe, având efecte profunde asupra funcțiilor lor, precum și la nivel psihologic, potrivit sanatate.bzi.ro.