Antena 3 CNN Life Sănătate Mitul tratamentelor minune pentru imunitatea copiilor, demontat de specialiști: „Apelează la temerile părinților”

Mitul tratamentelor minune pentru imunitatea copiilor, demontat de specialiști: „Apelează la temerile părinților”

GettyImages-sb10066925c-001
Specialiştii de la grupul de vaccinologie demontează mitul tratamentelor minune. Foto: Getty Images
22 Sep 2024   •   19:05

Specialiştii de la grupul de vaccinologie demontează mitul tratamentelor minune. Medicii avertizează că diversele tratamente considerate minune pentru cei mici şi promovate pentru creșterea imunității nu îi feresc pe copii de gripă sau de alte infecţii respiratorii acute. 

Deja spitalele de pediatrie și cabinetele medicale din întreaga țară încep să se aglomereze.

Gindrovel Dumitra - coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei: În general, tratamentele sunt indicate pentru anumite afecțiuni și nu neapărat pentru creșterea capacității de apărare, părinții înțelegând prin asta creșterea imunității.

Am mai spus că acesta este un termen care a fost folosit intens în scop comercial în ultima perioadă, deoarece apelează la una dintre temerile părinților, aceea ca cei mici să nu răcească.

Cei mai mulți părinți își doresc ca ai lor copii să nu răcească, iar aici există un mit: imunitatea se construiește din copilărie interacționând cu agenții patogeni, în special cu virusurile care circulă in colectivitățile de copii și astfel fiecare copil își creează propria imunitate.

×
Subiecte în articol: imunitate tratamente copii raceala gripa
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close