Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate 58 de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon. Ministrul a precizat că „s-a constatat epidemia”.
Sorina Pintea a spus că obiectivul MS este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripei.
Medicii Spitalului Universitar de Urgență din București au alcătuit o listă cu cele mai cunoscute mituri despre gripă și vaccinul anti-gripal.
Vaccinul antigripal poate duce la gripă - Fals. Durează două săptămâni pentru ca organismul că capete imunitate în fața virusului gripal, timp în care persoana vaccinată nu e protejată împotriva vreunei gripe.
Oamenii sănătoși nu au nevoie săfacă vaccin antigripal - Fals. Și persoanele perfect sănătoase, adulți sau copii care nu au factori de risc pentru boli grave, se pot îmbolnăvi de gripă.
Gripa este o răceală mai puternică - Fals. Față de altă răceli sau viroze, gripa debutează brusc, cu febră puternică, frisoane, tremurături, dureri musculare și durere de cap.
E prea târziu să fac vaccin antigtipal - Fals. Într-adevăr, medicii recomandă ca oamenii să se vaccineze din timp, împotriva gripei, de obicei până la sfârșitul lunii octombrie, deși focarele de gripă pot apărea și mai devreme, potrivit HotNews.ro.
Citește și: Măsuri de urgență în școli, din cauza gripei. Mai multe unități de învățământ din București vor fi închise
Citește și: Epidemie de gripă. Ce trebuie să faci ca să te ferești de virus