"Atenție, chiar nu e de glumit. Și sunt numeroase victime, mai ales că vorbim despre o patologie sesonieră la care numărul de cazuri și gravitatea sunt în continuă creștere.", spune Tudor Ciuhodaru.
"În încăperile în care fierbem mustul, butoaiele plasate în spațiile cu ventilație proastă, degajă acest dioxid de carbon care este imposibil de degelat, pentru că este incolor, insipid și inodor, deci nu are culoare, gust sau miros. Iar în aceste condiții reducerea exigenului în aceste spații poate crea mari probleme de sănătate, care sunt variabile ca intensitate clinică: de la simplele amețeli, grețuri, vărsături, dureri de cap, până la sincopă asociată tulburărilor respiratorii sau cardiovasculare.
Dar atenție, există și cazuri în care se ajunge până la comă și deces, iar suscebilitatea este crescută, mai ales când avem și afecțiuni respiratorii, cardiovasculare sau neurologice.", a mai explicat medicul.
Ce nu trebuie să faceți când fierbe mustul
1. Nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul ce nu au o ventilaţie corespunzătoare
2. Nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul fără a anunța pe cineva care poate interveni rapid
3. Nu intraţi nepregătit în încăperea în care există deja o victimă