Antena 3 CNN Life Sănătate Doctorul Anca Hâncu: ”Fructul sănătos care, în cantități mari, te îmbolnăvește de ficat”. Este cel mai consumat fruct

Doctorul Anca Hâncu: ”Fructul sănătos care, în cantități mari, te îmbolnăvește de ficat”. Este cel mai consumat fruct

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 14:00 30 Iun 2022 Modificat la 14:02 30 Iun 2022
Doctorul Anca Hâncu: ”Fructul sănătos care, în cantități mari, te îmbolnăvește de ficat”. Este cel mai consumat fruct
Doctorul Anca Hâncu: ”Fructul sănătos care, în cantități mari, te îmbolnăvește de ficat”. Este cel mai consumat fruct Sursa foto: pixabay

"Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă", a spus medicul nustriționist Anca Hâncu, care a dat chiar exemplul unui fruct din care se spune că e bine să consumăm câte unul pe zi.

"Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic.

Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate", a spus Anca Hâncu în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Există însă si legume cu beneficii excepționale, însă care, din păcate, sunt neglijate.

"Rucola este, din păcate, cea mai puțin plăcută. Are gustul ușor amărui și multă lume se ferește de ea, dar protejează inima. Are un gust interesant.

Putem să punem rucola în pizza sau paste. Rucola este un detoxifiant natural și ajută în prevenirea gastritelor", a explicat Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, citat de DCNews.

×
Etichete: Anca Hâncu
x close