Antena 3 CNN Life Sănătate Un medic și-a făcut public salariul încasat: ”Acesta este venitul meu net, salariu și 1 gardă suplimentară de sâmbătă”

Un medic și-a făcut public salariul încasat: ”Acesta este venitul meu net, salariu și 1 gardă suplimentară de sâmbătă”

Dr. Anca Mureșan, medic primar chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie ”Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, a decis să posteze pe pagina personală de Facebook fluturașul cu venitul încasat în 2018 când au crescut salariile medicilor.

medic facut public salariu incasat
medic facut public salariu incasat Sursa foto: Scott Olson/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    05 Sep 2022   •   11:05

”Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu și 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron.

Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6065 RON, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas înainte, sunt încă multe de făcut și de corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate”, notează aceasta, conform extranews.ro.

Medicul a ales să publice fluturașul cu suma lunară primită, după ce în urmă cu câteva zile, fiica unei paciente operate de ea a insistat să-i înmâneze doctoriței o sumă de bani.

”Am întrebat-o câți ani a muncit mama și câți bani a plătit pentru asigurările de sănătate, pentru ca atunci când va avea nevoie de servicii de sănătate să le primească gratuit… 28 de ani grei de muncă, acum cu o pensie de 500 Ron, voia să mă plătească.

Nu mai merge așa… datoria statului român este să-și respecte cetățenii, medicii au primit niște salarii decente începând cu această lună, așa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față.

Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie, salariu și 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.424 Ron” a încheiat ea. 

×
Subiecte în articol: medic salariu
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close