"Mare parte se întorc, și chiar îmi dau seama cât de mici erau când au avut arsura, rețin tot ce le-am spus. Mare parte dintre ei fac medicină, pentru că cine poate să știe cel mai bine ce se întâmplă într-un spital decât ei? Noi facem o medicină a viitorului, începem de cele mai multe ori când sunt foarte mici și terminăm la 18 ani", povestește medicul chirurg care a operat mii de copii cu arsuri grave.
"Trebuie începute până într-un an de zile toate malformațiile. Să nu uităm proiecția de pe suprafață creierului, care este specială, și care trebuie folosită în așa fel încât să nu se producă tulburări ireversibile.
Să va dau un exemplu. Tot felul de forme de mâna care sunt imposibile, adică nu poate să facă nimic, dar el se obișnuiește într-o poziție. Vii și îi faci operația când nu trebuie, adică de exemplu la 12 ani, că atunci a venit. În clipă în care l-ai așezat, și chirurgical este o realizare extraordinară, el nu mai poate să facă nimic. Pentru că pe cortex toate circuitele sunt modificate. Cât de importantă este fiecare picătură, fiecare etapă.
Echipa noastră minunată poate să facă orice, antrenată, dedicată, și mai ales cu dragostea pentru ce fac. Nu poți să tratezi copii decât cu dragoste. Toată lumea, e adevărat, dar copiii cu atâta mai mult. Pentru că ei nu vin la tine, nu îți alegi doctorul, pur și simplu ți se pune în brațe. Ai o îndatorire în plus. Trebuie să tratezi pentru că nu te-a ales, Dumnezeu l-a așezat", a povestit doctorul, la Antena 3.