![alimentul pe care trebuie sa il evitam cand este foarte cald afara prof dr vlad ciurea alimentul pe care trebuie sa il evitam cand este foarte cald afara prof dr vlad ciurea](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/07/24/alimentul-pe-care-trebuie-sa-il-evitam-cand-este-foarte-cald-afara-prof-dr-vlad-ciurea-913823.jpg)
"E bine să mâncăm clasic, dar adaptat, în aşa fel încât să fie mai slab caloric. Adică, să avem cele două categorii principale: carnea (de miel, ied sau după preferinţă) şi partea de legume şi verdeţuri. Trebuie să avem grijă ca fiecare masă să aibă o porţie consistentă de legume şi salată, mai ales după această perioadă de stat în casă, de sedentarism", ne-a sfătuit medicul nutriţionist Simona Carniciu, vineri, la rubrica ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”, de la Antena 3.
În ce priveşte ouăle, e bine să ne limităm la 2-3 maxim pe zi şi consumate alături de o porţie de legume proaspete (ridichi, castraveţi, ceapă verde).
Combinaţii ideale pentru organism
- dacă avem o porţie de fructe, trebuie să o mâncăm la o distanţă de două ore de la masă
- dacă mâncăm 1-2 felii de cozonac, la fel, la o distanţă de masa principală
- nu amestecăm carne cu ouă şi lactate, la aceeaşi masă
- carnea de miel se consumă cu precauţie, nu numai că e grasă, dar cu precauţie la persoanele cu gută. Se mănâncă cu multe legume, ca să fie mai uşor de digerat
- cozonacul se poate asocia cu sana, kefit, iaurt, dar nu cu lapte
De ce nu e bine să mâncăm cozonac cu lapte
Sfat de Sănătate. Meniul perfect pentru masa de Paşte