"E bine să mâncăm clasic, dar adaptat, în aşa fel încât să fie mai slab caloric. Adică, să avem cele două categorii principale: carnea (de miel, ied sau după preferinţă) şi partea de legume şi verdeţuri. Trebuie să avem grijă ca fiecare masă să aibă o porţie consistentă de legume şi salată, mai ales după această perioadă de stat în casă, de sedentarism", ne-a sfătuit medicul nutriţionist Simona Carniciu, vineri, la rubrica ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea”, de la Antena 3.
În ce priveşte ouăle, e bine să ne limităm la 2-3 maxim pe zi şi consumate alături de o porţie de legume proaspete (ridichi, castraveţi, ceapă verde).
Combinaţii ideale pentru organism
- dacă avem o porţie de fructe, trebuie să o mâncăm la o distanţă de două ore de la masă
- dacă mâncăm 1-2 felii de cozonac, la fel, la o distanţă de masa principală
- nu amestecăm carne cu ouă şi lactate, la aceeaşi masă
- carnea de miel se consumă cu precauţie, nu numai că e grasă, dar cu precauţie la persoanele cu gută. Se mănâncă cu multe legume, ca să fie mai uşor de digerat
- cozonacul se poate asocia cu sana, kefit, iaurt, dar nu cu lapte
De ce nu e bine să mâncăm cozonac cu lapte
Sfat de sănătate. Meniul perfect pentru masa de Paşte