În caz că îţi este în continuare foame, chiar dacă ai mâncat, este posibil ca "vinovat" să fie unul dintre aceste patru alimente, informează Time în ediţia on-line.
1. Chipsuri, pâine sau biscuiţi. "Atunci când sunt consumate, aceste alimente duc la creşterea nivelului de glicemie din sânge, ceea ce va face ca organismul să producă o cantitate mai mare de insulină", a declarat Lennerz, afirmând că acest lucru va genera ulterior o senzaţie mai mare de foame.
2. Prăjituri şi dulciuri. Zahărul generează un apetit mai mare decât o fac alte surse de energie, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Yale. Practic, creierul îi va spune corpului că nu te-ai săturat, astfel că va trebui să consumi mai multă mâncare pentru a potoli această senzaţie.
3. Iaurt sărac în grăsimi. Acest aliment conţine mai mult zahăr ori carbohidraţi procesaţi, ce vor genera efectele amintite mai sus.
4. Sucurile fără zahăr şi snack-urile cu îndulcitori artificiali. Îndulcitorii transmit creierului ideea că organismul va primi o cantitate mare de energie (calorii) în viitorul apropiat. Atunci când acele calorii nu sosesc, creierul încearcă să echilibreze balanţa şi te va face să consumi mai multă mâncare pentru a compensa.