Studiul a fost condus de oameni de ştiinţă chinezi care au făcut o legătură între capsaicină, un alcaloid care se găseşte în ardeiul iute şi topirea grăsimilor din corp, scrie gustarte.ro.
Mâncarea condimentată cu ardei iute nu reduce pofta de mâncare, dar ajută la accelerarea metabolismului. Aceasta este una dintre principalele probleme care duc la acumularea de kilograme. Unor participanţi la cercetare li s-a administrat zilnic o doză de 2 miligrame de capsaicină şi li s-au măsurat pulsul şi viteza de funcţionare a metabolismului. Alţii au primit o pastilă cu efect placebo. Rezultatul a fost că primii au ars în fiecare zi 130 de calorii, iar ceilalţi doar 8.
Vestea este cât se poate de bună, numai că este indicat să se ţină cont de întreaga dietă, capsaicina singură neputând face mare lucru dacă dieta este una foarte bogată în zaharuri, grăsimi şi alimente procesate.