Antena 3 CNN Life Sănătate Longevity Expo Forum Fest. Românii află cum pot trăi frumos și sănătos la orice vârstă, la un eveniment organizat la București

Longevity Expo Forum Fest. Românii află cum pot trăi frumos și sănătos la orice vârstă, la un eveniment organizat la București

harta longevitatii in Romania
Longevity Expo Forum Fest este evenimentul unde oamenii pot afla cum să-și adapteze stilul de viață pentru a se bucura de sănătate și mobilitate până la vârste înaintate. Sursă foto: Antena 3 CNN
23 Oct 2024   •   07:00

Lideri de opinie, experți și pasionați din domeniul biotehnologiei, nutriției, fitness-ului și sănătății integrative și-au dat întâlnire la Longevity Expo Forum Fest.

Acest eveniment internațional dedicat promovării sănătății și longevității se desfășoară pe 22 și 23 octombrie la Clubul Kong din Parcul Herăstrău, fiind organizat de revista Longevity și Antena 3, iar intrarea publicului este liberă. 

Marți, Anca Hâncu, coordonatorul primei rețele de centre de medicină a stilului de viață din România, a explicat raportul real dintre genetică și stilul de viață.

Specialist la Longevity Expo Forum Fest: Genetica influențează longevitatea în proporție mai mică de o treime

"E important de știut că genetica influențează doar în proporție de 20-30% longevitatea noastră. Restul se poate regla prin stilul de viață. Cum realizăm un stil de viață corect și cum acționează medicina stilului de viață? Hrănind ceea ce este bun în noi, adică aducând alimente valoroase nutritiv, nu doar valoroase caloric.

Deci, prin nutriția optimă, personalizată, prin activitatea fizică zilnică la nivelul potrivit fiecărei persoane în parte și adaptat personalității fiecăreia, prin evitarea sedentarismului, prin evitarea consumului de substanțe sau gestionarea consumului de substanțe. Ne referim aici la alcool, la fumat, la alte substanțe psiho-active.

Este important și somnul de calitate. Și să nu uităm de importanța psihologiei pozitive, de importanța armoniei dintre minte, corp, gânduri și emoții", a spus dr. Hâncu.

Demonstrații live făcute de specialiști la Longevity Expo Forum Fest

Cei care au vizitat, marți, Longevity Expo Forum Fest au putut asista la demonstrații live făcute de specialiști ai unor clinici de prestigiu din țară și au aflat cum pot descifra semnele pe care ni le de corpul atunci când are nevoie de ajutor.

"La nivelul pielii au loc modificări care ne pot orienta să căutăm ce este în spate. Și atunci, odată ce am identificat aceste semne, putem interveni terapeutic cu procedee de medicină regenerativă. 

Noi nu putem opri îmbătrânirea, dar putem să îmbătrânim frumos, astfel încât să putem să ne plimbăm până la vârste înaintate, să împiedicăm apariția bolilor care sunt specifice înaintării în vârstă. Sunt boli cronice care sunt greu de dus. Și atunci, odată cu medicina regenerativă, putem fi și frumoși, și sănătoși", afirmă Laura Dospinescu, expert în medicină regenerativă.

Specialist la Longevity Expo Forum Fest: E mai puțină longevitate la oraș

Specialiștii în longevitate ne spun că schimbarea în viața fiecăruia începe cu lucruri simple: mișcare, stare de spirit, alimentație sau, pur și simplu, felul cum începem ziua.

"S-au făcut studii care arată că mersul pe jos în pas rapid, o jumătate de oră pe zi, crește speranța de viață cu până la 8 ani, dacă (persoana respectivă) a mers timp de 10 ani pe jos.

Din păcate, cum s-a văzut și în harta longevității, la oraș e mai puțină longevitate, sunt mai puține persoane cu vârste înaintate, tocmai din cauza sedentarismului", a arătat profesorul universitar doctor Gabriel Prada, medic primar Geriatrie și Gerontologie.

Masajul este indicat în multe terapii, iar la Longevity Expo Forum Fest publicul a putut afla direct de la responsabilii unor centre de specialitate despre beneficiile acestei proceduri.

"Ceea ce ne dorim noi să facem în Delta Dunării nu este doar să avem un refugiu pentru oaspeții noștri, ci, în același timp, să avem, cumva, o destinație recunoscută, și acum și premiată, pentru bunăstare și relaxare. Și cred că am adus aici o mică parte din Spa-ul nostru, tocmai pentru a le arăta oamenilor ce înseamnă cu adevărat relaxarea", a precizat Adina Merișan, director al unui centru Spa din Deltă. 

Evenimentul Longevity Expo Forum Fest continuă și miercuri, la București.

×
Parteneri
x close