Nutriționistul Lygia Alexandrescu a oferit mai multe informații la „Pastila de nutriție”.
Toamna ne oferă un nutrient extrem de benefic sănătății. Prezent în strugurii negri și rosii, în prune, zmeură și afine, în rodie și mure, resveratrolul este un polifenol cu importante proprietăti antioxidante și anti-inflamatoare.
Studiile clinice raportează o serie de beneficii ale resveratrolului la nivel cardiovascular, digestive, osteo-articular. Deși prezentat într-o lumină de nutrient terapeutic, resveratrolul este un adjuvant în diverse tratamente și terapii.
Beneficiile resveratotului
Resveratrolul poate scadea LDL colesterolul, fracția de colesterol nocivă, prin reducerea activitătii enzimatice specifice la nivel hepatic și poate crește sinteza deoxid nitric cu rol important în relaxarea vasculara și deci în reglarea tensiunii arteriale. Prin acțiunea antioxidantă, resveratrolul inhibă sinteza unor proteine specifice care conduc la declanșarea precoce a demenței senile și devine astfel un protector la nivel cerebral.
Strugurii roșii si negri sunt copți și buni în această perioadă și trebuie consumați pentru că sunt fructe foarte hrănitoare, bogate în microelemente și minerale cum ar fi: potasiu, sodiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, sulf, glucoza și fructoza și prin consumul lor conferă organismului o incredibilă capacitate de regenerare celulară. Strugurii au indice glicemic mediu- mare în functie de soi și de aceea se consumă în prima jumatate a zilei, iar in coditii de hiperglicemie, numai conform recomandarii medicului.
Ingredientul care are proprietăți miraculoase