Antena 3 CNN Life Sănătate 40 de medici specialişti consultă oamenii din inima Deltei Dunării

40 de medici specialişti consultă oamenii din inima Deltei Dunării

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 07:11 22 Oct 2023 Modificat la 07:12 22 Oct 2023

O veritabilă policlinică mobilă se află zilele acestea în satul Mila 23, din Delta Dunării. 40 de medici specialişti acordă consultaţii în cele mai importante domenii: cardiologie, gastroenterologie, ginecologie, endocrionologie, ORL, pediatrie, oftalmologie și analize de laborator. 

La acțiunea de voluntariat participă şi doctorul Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Asigurarea unor consultaţii complexe în zone cu accesibilitate redusă la servicii medicale şi cu populaţie vulnerabilă este obiectivul primordial al caravanei mobile.

“Cred că asta este cel mai important: faptul că un grup de medici, în timpul lor liber, au venit aici, în inima Deltei, să consulte oamenii care stau aici, oameni izolaţi, oameni care nu au acces atât de uşor la servicii medicale mi se pare excepţional şi cred că este un model pe care trebui să îl urmăm cât mai mulţi dintre noi”, a declarat medicul Alexandru Rogobete.

Peste 200 de localnici beneficiază de cel puţin 4 consultaţii de specialitate.

“Avem şase ecografe, aparat de analize de sânge complex, o lista foarte mare de analize şi se dau rezultatele pe loc, optimetrie, depistăm tulburările de vedere şi asigurăm apoi gratuit ochelari oamenilor”, precizează şi prof. univ. dr. Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI Spitalul Județean Timişoara

Astfel de acţiuni se dovedesc a fi cea mai bună soluţie pentru cei care nu au acces la servicii medicale.

“Soluţia nu este doar să stăm să ne plângem, ci să încercăm să ajutăm. Credem că cea mai bună investiţie pe care o putem face în viaţa asta este să ajutăm necondiţionat semenii noştri aflaţi în nevoie”,mai spune prof. dr. Dorel Săndesc.

Caravana este organizată în colaborare cu Asociația "Blondie", recunoscută pentru implicarea în sprijinirea oamenilor aflați în suferință.

“Într-o comunitate izolată, de multe ori medicul care vine în caravană este singurul medic pe care îl vor vedea ei. Singura soluţie să nu scădem calitatea actului medical este să ducem specialişti foarte sus acolo”, a declarat Adelina Toncean, fondator al Asociaţiei Blondie

Iniţiatoarea proiectului este Asociația pentru ATI "Aurel Mogoșeanu" Timișoara, care a câştigat Trofeului "Campania anului" în 2022 la Romanian Healthcare Awards pentru Proiectele inițiate de prof. dr. Dorel Săndesc.

×
TOP articole
x close