Antena 3 CNN Life Sănătate Val de toxiinfecții alimentare și enterocolită în spitale. Cazurile au crescut cu 30%

Val de toxiinfecții alimentare și enterocolită în spitale. Cazurile au crescut cu 30%

Redacția Antena 3 CNN
<1 minut de citit Publicat la 11:39 14 Iul 2023 Modificat la 11:39 14 Iul 2023

Canicula aduce un val de toxiinfecții alimentare și enterocolită. 

Peste 30% din totalul prezentărilor în spitalele de specialitate sunt din cauza acestor afecțiuni. Pacienții prezintă febră, vărsături, amețeli, dureri de cap și stare apatică.

Afectați sunt îndeosebi copiii, iar unii fac și meningită din cauza enterocolitei, atrag atenția medicii. Acestea sunt cazuri grave rare, care încep să apară acum mai frecvent în rândul copiilor, avertizează specialiștii.

Enterocolita este determinată de viruși și se poate transmite foarte ușor pe cale orală, mai ales în locurile de joacă. 

Citește și: "Aerul condiționat poate fi și prieten, și dușman". Medicul Tudor Ciuhodaru, sfaturi de răcire a casei și mașinii, pe caniculă

Toxiinfecțiile alimentare sunt cauzate de bacterii. Valul de infecții alimentare și probleme digestive se intensifică vara, mai ales din cauza faptului că alimentele nu pot fi ținute în căldură sau în locuri nepotrivite, spun medicii.

Probleme pot apărea și din cauza preparatelor consumate pe plajă sau la restaurantele de pe litoral.

Probleme serioase apar și din cauza înțepăturilor de insecte, mulți fac iritații severe din cauza înțepăturilor.

×
x close