Antena 3 CNN Life Sănătate Adriana Cotel, Președinte Asociația pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate: „Atacurilor cibernetice asupra instituțiilor medicale au luat amploare”

Adriana Cotel, Președinte Asociația pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate: „Atacurilor cibernetice asupra instituțiilor medicale au luat amploare”

Adriana Cotel
Adriana Cotel, Președinte Asociația pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate. Sură foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2024   •   11:00

Atacurile cibernetice asupra rețelelor de date sunt printre primele 10 pericole tehnologice din domeniul Sănătății, din acest an. Autorități de la cel mai înalt nivel, reprezentanți ai instituțiilor din domeniul Sănătății, dar și specialiști în domeniul IT încearcă deja să găsească soluții pentru a implementa în România directiva europeană cu privire la securitatea cibernetică.

Concret, este vorba despre întărirea securității cibernetice în instituțiile de sănătate, despre asigurarea protecției pacienților și blocarea atacurilor cibernetice. Sunt teme dezbătute la conferința de astăzi „Romanian Cyber Care Health”

„Din păcate, atacurilor cibernetice asupra instituțiilor medicale au luat amploare în ultima perioadă. În aceste condiții, România se confruntă cu o mare provocare care reprezintă şi o oportunitate de a implementa măsuri pentru siguranța cibernetică. 

Este un subiect crucial pentru păstrarea integrității sistemului de sănătate  care se digitalizează. Implementarea noilor tehnologii digitale creşte riscul de măsuri la atacurile cibernetice. Acesta este motivul pentru care astăzi ne-am reunit la o conferință care aduce împreună reprezentanți oficiali guvernamentali, reprezentanți ai mediilor publice şi private pentru a căuta soluții.

Este foarte important să avem specialiști în domeniul sănătății care să fie specializați şi care să   se expună din ce în ce mai puţin atacurilor cibernetice care se vor vedea ulterior în accesul la serviciile de sănătate”, a declarat Adriana Cotel, Președinte Asociația pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate

 
 

×
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close