Antena 3 CNN Life Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea: Obiceiul japonez extrem de benefic pentru creier. Cafeaua și mierea în exces nu sunt de ajutor

Prof. dr. Vlad Ciurea: Obiceiul japonez extrem de benefic pentru creier. Cafeaua și mierea în exces nu sunt de ajutor

Laura Dinu
2 minute de citit Publicat la 09:14 16 Mai 2022 Modificat la 10:21 16 Mai 2022
vlad-ciurea
Vlad Ciurea Sursa foto: Antena 3

„Sunt foarte multe probleme adictive. Noi încercăm să biciuim creierul ca să obținem mai multe de la el, practic, îl stoarcem ca pe o lămâie. Și creierul nostru suferă.

Zahărul, cafeaua în exces, mierea în exces, E-urile care fac mâncarea mai gustoasă - toate acestea nu ajută creierul. Aceste elemente nu merg împreună cu dezvoltarea cerebrală. Creierul este un organ relativ simplu, trebuie să îi dăm ceea ce îi place, nu trebuie să îl forțăm”, a spus prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

„Există o vorbă în limba română: Dacă mai mulți îți spun că ai băut, du-te și te culcă. Așa este și cu creierul: Dacă este obosit, lăsați-l să doarmă”, a mai zis Vlad Ciurea pentru CSID, citat de DCNews

”Japonezii au introdus un obicei sănătos, cel al somnului de prânz. Dacă unui angajat îi vine să moțăie la birou, e bine să fie lăsat, pentru că asta înseamnă că se reface cerebral”, a concluzionat renumitul medic. 

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”El îți dă energia să mergi mai departe, nu cafeaua multă”

Neurochirurgul spune că toată puterea noastră, dispoziția pe care o avem sau pe care ne-o inducem vine din creier, potrivit adevarul.ro.

Astfel, întrebat cum are el un tonus atât de bun, care este rețeta, prof. Vlad Ciurea a răspuns: ”Este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine. 

În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte. 

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Atacă neuronii până la epuizare și distrugere”. Substanța de la raft care trebuie evitată

O substanță care se află în multe dintre produsele de pe raftul magazinelor poate face mult rău creierului, atunci când este consumată în cantități mari, atrag atenția medicii neurologi.

Are gust plăcut, zero calorii, dar vine la pachet și cu o capcană. Adesea, nici nu știm că o consumăm, mai ales că nu toți citesc etichetele produselor pe care le cumpără.

În acest fel, nu prea avem de unde să știm că putem găsi acest îndulcitor artificial, pe nume aspartam, în conserve, muștar, ketchup, supe sau chiar iaurturi.

Prof. dr. Vlad Ciurea: "În orice situaţie critică, încercați să faceți următorul lucru. E bine pentru creier"

Starea de spirit pe care o avem sau pe care ne-o putem induce este foarte importantă pentru creier, pentru sănătatea psihică, spun medicii.

Un lucru la îndemână pe care poate să-l facă fiecare dintre noi într-o situaţie critică, pentru a trece mai repede peste acea perioadă, este să încerce să râdă, recomandă prof. dr. Vlad Ciurea.

"Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva.

În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi ceva care poate vă produce râsul”, spune dr. Ciurea.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre alimentele care ne fac mai deştepţi: "Alegeţi cu grijă! Celelalte sunt "poveri" care se metabolizează greu"

Sunt câteva alimente la îndemâna oricui care ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună.

Cap de listă, deşi poate părea greu de crezut, este ciocolata, spune prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg.

Întrebat ce alimente ar trebui să cosume cei care reţin mai greu, renumitul medic a început cu ciocolata şi a continuat, apoi, cu cafeaua, cacaua şi lecitina.

×
x close