Antena 3 CNN Life Sănătate De ce strămoşii noştri erau atât de sănătoşi? Mâncau acest aliment pe care multă lume îl evită 

De ce strămoşii noştri erau atât de sănătoşi? Mâncau acest aliment pe care multă lume îl evită 

<1 minut de citit Publicat la 16:37 09 Feb 2017 Modificat la 16:37 09 Feb 2017
o_1b8hkuijc1m32evo1clc1hmo1df98.jpg

Cercetările medicale au descoperit acţiunile negative ale produselor alimentare noi încercand să înlocuiască grăsimile tradiţionale, asa ca specialiştii şi-au îndreptat atenţia către slănină, un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi. 

Asftfel au primit răspuns la întrebarea: de ce strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici? Ei bine, s-a dovedit că slănina întăreşte siste­mul imunitar. Această calitate se datorează acidului ara­hi­donic, care favorizează scăderea coleste­ro­lului, îmbu­nătaţeşte funcţiile de protecţie ale organis­mului şi, de ase­menea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imu­ne şi reac­ţiile inflamatorii.

Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului car­diac, şi sprijină tonusul vascular.

Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mă­nancă puţină slănină, datorită faptului că ea conţine sele­niu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de ţigări se reduc parţial. Continuarea AICI.

 

×
x close