Nutriţioniştii atrag însă atenţia că pâinea feliată poate ascunde mici capcane pentru sănătatea noastră.
Un prim motiv este acela că pâinea feliată se va altera mai repede decât o pâine întreagă. Explicaţia este simplă: suprafața pentru apariția și înmulțirea mucegaiului este mai mare, potrivit dcnews.ro.
Apoi, având în vedere că este deja tăiat în multe bucăţi, feliile se usucă mai repede. Prin urmare, pâinea trebuie păstrată într-o pungă de pânză. Acolo se întăreşte, aşa că va trebui să o udați cu puțină apă și o puneți în cuptorul cu microunde pentru a-i reda prospeţimea.
Unii oameni preferă să o păstreze într-o pungă de plastic în frigider. Dezavantajul este că o astfel de depozitare nu este potrivită, fiindcă se formează condens în interiorul pungii, iar pâinea nu respiră și devine umedă.
În al patrulea rând, trebuie să aveți în vedere și modul în care pâinea a fost feliată. În brutării se folosesc cuțite speciale, care sunt unse cu ulei pentru o tăiere potrivită. Drept urmare, feliile nu se lipesc una de alta și nu se sfărâmă, iar numărul de calorii se va mări din cauza uleiului.
În al cincilea rând, pâinea feliată este mai scumpă decât pâinea obișnuită. În plus, acest produs poate fi periculos pentru sănătate.