Antena 3 CNN Life Sănătate De ce ne face ceapa să plângem? Cercetătorii au găsit o explicație

De ce ne face ceapa să plângem? Cercetătorii au găsit o explicație

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 18:04 30 Sep 2017 Modificat la 18:04 30 Sep 2017
o_1br9l21ku1pji9fn1hrj3tb1i538.jpg
Foto: pixabay.com

Atunci când tai o ceapă, celulele ei eliberează alinaza, o enzimă caracteristică, împreună cu un compus al sulfului. Acesta din urmă suferă mai multe modificări, sub acţiunea alinazei, până când se transformă într-un compus volatil, ce ajunge la ochi în maxim 30 de secunde.

Această substanţă, având sulf în compoziţie, este iritantă pentru ochi, scrie exquis.ro. Când ea atinge corneea, terminaţiile nervoase transmit creierului că în ochi a ajuns un iritant.

Imediat, creierul comandă ochiului să producă lacrimi, menite să spele impurităţile.

×
Etichete: ceapa lacrimi ochi
x close