Antena 3 CNN Life Sănătate Cum congelezi corect laptele, pentru a evita drumurile dese la supermarket pe timpul stării de urgență

Cum congelezi corect laptele, pentru a evita drumurile dese la supermarket pe timpul stării de urgență

<1 minut de citit Publicat la 13:03 25 Mar 2020 Modificat la 13:03 25 Mar 2020
o_1e48lof40ch0t8413th1evpsbvg.jpeg
Sursa foto: Pexels

Cel mai des, putem remarca la laptele decongelat o separare a grăsimilor, lucru care poate fi rezolvat ușor cu ajutorul unui blender.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că îl înghețați într-un recipient etanș și sigur, potrivit pentru congelator, deoarece laptele se dilată, scrie Mirror.

Poate fi păstrat până la șase luni, dar este recomandat să-l dezghețați în primele luni de la îngheț, dar asta doar pentru că are un gust mai bun.

Mare atenție la modalitatea prin care decongelăm laptele: el trebuie întotdeauna decongelat în frigider, pentru a reduce înmulțirea bacteriilor.

Numărul bacteriilor existente în lapte poate crește dacă laptele se decongelează la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp.

De asemenea, dacă vreti să folosiți laptele la ceva gătit, este de preferat să îl puneți în oală direct congelat, ori congelat parțial.
 

×
x close