Nutriționistul american Gavin Pritchard este de părere că un adaos de ierburi ne permite să scădem automat cantitatea de sare din bucate, fără a modifică din savoarea lor. Această nu înseamnă însă că putem adaugă condimente cum ar fi oregano, busuioc sau pătrunjel cât încape.
Așadar, ierburile uscate se adugă la începutul preparării mâncării, iar cele proaspete se împart în două grămăjoare: una mică se adaugă la început, iar restul la final. Pentru un gust mai pronunțat, se poate adaugă vin sau suc de roșii, în funcție de mâncarea preparată.
Cantitatea de sare recomandată zilnic este de aproximativ 2 grame, adică o linguriță. În cazul persoanelor cu vârste peste 50 de ani sau pentru cei care suferă deja de hipertensiune arterială, insuficientă cardiacă congestiva, boală cronică de rinichi, diabet zaharat sau osteoporoză, aportul de sare ar trebui să se limiteze la doar 1,5 grame/zi, potrivit sanatate.bzi.ro.