Antena 3 CNN Life Sănătate Complicațiile muşcăturilor de țânțari. Ce facem când ne înţeapă un ţânţar şi avem semne de prurit

Complicațiile muşcăturilor de țânțari. Ce facem când ne înţeapă un ţânţar şi avem semne de prurit

Andreea Cigolea
<1 minut de citit Publicat la 10:19 12 Aug 2021 Modificat la 10:19 12 Aug 2021
tantar
Sursa foto: Pexels

Pe lângă repelentele pe care e necesar să le folosim de fiecare dată când ieșim afară, e indicat să folosim și anumite geluri în caz că ne înțeapă un țânțar.

E important să știm că anumite înțepături de insecte pot duce chiar și la infecții. 

"La copiii care au tenul atopic, inclusiv înțepăturile de insecte, chiar și cele de țânțari pot determina niște erupții la distanță. Adică de la o simplă înțepătură să facă leziuni urticariene. Pot fi atât de dureroase și să fie și un prurit atât de important și prin scărpinat să se infecteze. 

Dacă se scarpină foarte tare și se infectează, bineînțeles că pot rămâne semne", spune dr. Adina Alexandru, la Antena 3.

”Pentru a bloca această senzaţie de mâncărime, se pot aplica şi antihistaminice sau chiar compresii cu apă rece. Sprayurile pot fi şi ele eficiente. Acestea pot calma instant mâncărimea.

Le recomand mamelor care au copii atopici care pot reacţiona intens la astfel de muşcături să aibă astfel de sprayuri în geantă", explică medicul dermatolog, la ”Sfat de Sănătate” cu Andreea Cigolea.

×
x close