Antena 3 CNN Life Sănătate Ce trebuie să pui în cafea pentru a scăpa de riduri și pentru a întări oasele. ”Secretul” lui Jennifer Aniston

Ce trebuie să pui în cafea pentru a scăpa de riduri și pentru a întări oasele. ”Secretul” lui Jennifer Aniston

Pe măsură ce îmbătrânim, organismul nostru trece printr-o mulțime de schimbări. Iar pielea și oasele sunt printre cele care au cel mai mult de suferit atunci când înaintăm în vârstă.

Ce trebuie să pui în cafea pentru a scăpa de riduri și pentru a întări oasele. ”Secretul” lui Jennifer Aniston
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    09 Sep 2022   •   08:00

Jennifer Aniston nu scapă nici ea de procesul de îmbătrânire, în ciuda faptului că arată extrem de tânără pentru vârsta de 52 de ani. Vedeta este de fapt o mare susținătoare a suplimentelor de colagen. De fapt, folosește aceste suplimente chiar de la prima oră a dimineții, în cafea.    

Aniston a împărtășit și în trecut rețeta ei preferată de smoothie, care includea adăugarea colagenului. De data aceasta, actrița a postat un video pe Instagram în care bea o cafea cu colagen. 

Un studiu din 2019 publicat în revista Nutrients demonstrează cât de eficient poate fi colagenul pentru piele. Oamenii de știință au descoperit că femeile care au luat suplimente orale de colagen pe parcursul a trei luni au observat îmbunătățiri semnificative ale hidratării pielii, elasticității, rugozității și densității. 

În plus, este un lucru cunoscut faptul că adulții în vârstă sunt mai predispuși la dureri articulare. Dar cercetările au descoperit că suplimentele cu colagen pot duce la îmbunătățirea sănătății articulațiilor și pot reduce riscul deteriorării acestora, scrie fitandwell.com

Beneficiile colagenului 

Poate îmbunătăți sănătatea pielii 

Colagenul este o componentă majoră a pielii tale. Acesta joacă un rol în întărirea pielii, precum și în elasticitate și hidratarea acesteia. Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău produce mai puțin colagen, ceea ce duce la uscarea pielii și formarea de riduri. 

Mai multe studii au arătat că suplimentele care conțin colagen pot ajuta la încetinirea îmbătrânirii pielii prin reducerea ridurilor și a uscăciunii. 

Aceste suplimente pot funcționa prin stimularea organismului de a produce colagen pe cont propriu. În plus, suplimentele de colagen pot promova producția de alte proteine care ajută la refacerea pielii. 

Poate ameliora durerile articulare 

Colagenul ajută la menținerea integrității cartilajului care protejează articulațiile. Pe măsură ce cantitatea de colagen din corpul tău scade odată cu vârsta, crește riscul de tulburări degenerative ale articulațiilor, cum ar fi osteoartrita. 

Unele studii sugerează că suplimentele de colagen pot ajuta la ameliorarea simptomelor osteoartritei și la reducerea durerilor articulare generale. 

Poate preveni pierderile osoase 

Oasele sunt făcute în mare parte din colagen, ceea ce le conferă structură și rezistență. 

 Așa cum colagenul din corpul tău se deteriorează odată cu vârsta, la fel face și masa osoasă. Acest lucru poate duce la afecțiuni precum osteoporoza, care se caracterizează printr-o densitate osoasă scăzută și un risc mai mare de fracturi osoase.  

Poate crește masa musculară 

Studiile sugerează că suplimentele de colagen ajută la creșterea masei musculare la persoanele cu sarcopenie (pierderea masei musculare ce are loc odată cu vârsta).  

Poate promova sănătatea inimii 

Cercetătorii spun că suplimentele de colagen pot ajuta la reducerea riscului de afecțiuni cardiace. 

Colagenul oferă structură arterelor și vaselor de sânge care transportă sângele din inimă către restul corpului. Fără suficient colagen, arterele pot deveni mai puțin flexibile și mai puțin elastice, scrie healthline.com.

×
Subiecte în articol: cafea colagen
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close